Loading Laddar...
 

Motorcykel

Riskutbildning del 1

Riskutbildning del 1 för motorcykel (även kallad RiskEttan) är ett obligatoriskt moment i körkortsutbildningen som du kan genomföra hos oss på Dalens Trafikskola. Vi tar upp riskerna som är speciella för motorcykelkörning. Utbildningen ger dig kunskap och insikt om problemen med trötthet, alkohol och droger, och hur du kan göra för att undvika dem.

Du kommer få lära dig teoretiskt om:

  • Skyddsutrustning
  • Olika väglag
  • Bromsar
  • Däck

Utbildningen är tre timmar och hålls normalt på i veckorna på eftermiddag/kväll. Två pauser med kaffe och smörgås ingår. Prisuppgift se fliken "Motorcykel" > "Priser". Bokning sker enklast via vår E-handel/kurser.

Efter genomförd utbildning rapporteras du til Transportstyrelsen. Utbildningen är giltig i 5 år.

Riskutbildning del 2

Del två i riskutbildningen (även kallad RiskTvåan) är även den obligatorisk. I Stockholm kan du genomföra utbildningen på Gillingebanan (www.gillinge.se). Du kommer få köra i olika situationer och hastigheter för att upptäcka både dina egna och motorcykelns begränsningar. Det är viktigt att du är trygg i manövreringen och att utbildningen sker i slutet av körkortsutbildningen.

Utbildningen tar normalt 4-5 timmar och efter genomförd utbildning rapporteras du till Transportstyrelsen. RiskTvåan är giltig i 5 år.

Aktuell prisuppgift för RiskTvåan hittar du Gillingebanans hemsida.

 

 

Vi ses på Dalens Trafikskola!