Loading Laddar...
 

Motorcykel

Riskutbildning del 1

Riskutbildning del 1 för motorcykel (även kallad RiskEttan) är ett obligatoriskt moment i körkortsutbildningen som du kan genomföra hos oss på Dalens Trafikskola. Vi tar upp riskerna som är speciella för motorcykelkörning. Utbildningen ger dig kunskap och insikt om problemen med trötthet, alkohol och droger, och hur du kan göra för att undvika dem.

Du kommer få lära dig teoretiskt om:

  • Skyddsutrustning
  • Olika väglag
  • Bromsar
  • Däck

Utbildningen är tre timmar och hålls normalt på onsdagar 16.30-20.00. Två pauser med kaffe och smörgås ingår. Prisuppgift se fliken "Motorcykel" > "Priser".

Efter genomförd utbildning rapporteras du til Transportstyrelsen. Utbildningen är giltig i 5 år.

Riskutbildning del 2

Del två i riskutbildningen (även kallad RiskTvåan) är även den obligatorisk. I Stockholm kan du genomföra utbildningen på olika platser, bl a på Gillingebanan (www.gillinge.se), i Tullinge och i Tungelsta. Du kommer få köra i olika situationer och hastigheter för att upptäcka både dina egna och motorcykelns begränsningar. Det är viktigt att du är trygg i manövreringen och att utbildningen sker i slutet av körkortsutbildningen.

Utbildningen tar normalt 4-5 timmar och efter genomförd utbildning rapporteras du till Transportstyrelsen. RiskTvåan är giltig i 5 år.

Prisuppgift för RiskTvåan hittar du hos respektive utbildare.

Lycka till