Loading Laddar...
 

Personbil

Riskutbildning del 1

Riskutbildningen del 1 för personbil (även kallad RiskEttan) är ett obligatoriskt moment i körkortsutbildningen som du kan genomföra på Dalens Trafikskola. På utbildningen tar vi upp riskfyllda beteenden i allmänhet och speciellt trötthet, alkohol och andra droger. Här får du tillfälle att reflektera över dina egna tankar kring risker. Utbildningen är teoretisk och bygger till stor del på deltagarnas aktivitet och delaktighet.

Kursen är tre timmar lång och hålls normalt på onsdagar mellan 16.30-20.00. Två pauser med kaffe och smörgås ingår. Prisuppgift se "Personbil" > "Prislista".

Efter genomförd utbildning rapporteras du till Transportstyrelsen. Utbildningen är giltig i 5 år.

Riskutbildning del 2

Den praktiska delen av riskutbildningen (även kallad RiskTvåan) innehåller många praktiska moment som kräver vissa förkunskaper. Din lärare säger till när det är dags för bokning och vi hjälper dig att hitta ett lämpligt datum. RiskTvåan innebär bl a körning i halt väglag där fokus ligger på att uppleva vad som händer när man tappar kontrollen över sitt fordon och hur lite som behövs för att det ska gå åt skogen ... Det lämnas stort utrymme för diskussion och reflektion.

Vi anlitar Gillingebanan och du kan hitta mer information om hur utbildningen går till på www.gillinge.se. Efter genomförd utbildning rapporteras du till Transportstyrelsen och utbildningen är giltig i 5 år. Prisuppgift se "Personbil" > "Prislista".

Kom ihåg att båda riskutbildningarna måste vara genomförda innan du kan genomföra körkortsprov. Ta alltid med legitimaiton!

Efter genomförd utbildning rapporteras du till Transportstyrelsen. Utbildningen är giltig i 5 år.